Siirry sisältöön

RCK Magazinessa kalenterit sekä tuotteet palauttavaan taukoon

RCK Magazine 2/2024

Olipa kerran hybridityöntekijä

Jo varhaiset esi-isämme tarvitsivat toisiaan säilyäkseen hengissä uhkaavilta eläimiltä ja vihollisheimoilta. Myös esimerkiksi ruoan hankkimisessa ja asumusten rakentamisessa oli tarve liittoutua toisten ihmisten kanssa. Sivilisaation kehittymisen myötä tarpeet ovat muuttuneet, mutta yksi on ja pysyy: me tarvitsemme toisiamme erilaisten tilanteiden ja haasteiden ratkaisemiseen. 

Yrityksissä tietotyötä tekevät ihmiset ovat lähtökohtaisesti joko mahdollistamassa tai ratkaisemassa erilaisia asioita. Nyt hybridityöhön liittyvässä keskustelussa on kadonnut tuo työn perustarkoitus. Keskustelun pääpaino tuntuu olevan työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa, koetussa luottamuksessa, työmatkoihin liittyvässä ajan ja rahan säästössä ja yhteisöllisyyden kokemuksessa. 

Me tarvitsemme kollegoita visaisten, ajoittain jopa pirullisten, ongelmien ratkaisemiseen. Menemme riemulla toimistolle, jos tiedämme siellä olevan erinomaisia kollegoita, joiden kanssa voi pohtia asioita ja niiden ratkaisemista. Mahdollinen muukin hyvä, kuten vapaampi kollegoiden kanssa kuulumisten vaihtaminen on tietysti aina positiivista.

Velvoittavien läsnäolosääntöjen sijaan on tarve luoda säännöllisyyttä, foorumeita, työryhmiä ja agendoja työnteon arkeen. Etätyöhön on olemassa hyvää teknologiaa, joka mahdollistaa yhteistyön ja ongelmanratkaisun osin ilman työpaikalla olemista. Se kuitenkin vaatii digitaitoja ja näiden välineiden ja alustojen ymmärrystä, jota ei kaikilla vielä ole.

Aiemmin riitti, kun työntekijöillä oli pöydännurkka, työtuoli, tietokone ja näillä tultiin toimeen koska paremmasta ei ollut juurikaan tietoa. Luonnollisesti perinteiset toimistotarvikkeet mahdollistivat arkisten asioiden hoitoa.

Olemme koonneet tähän julkaisuun niitä työvälineitä, perinteisiä ja uusia, joilla hybridityö onnistuu, olit sitten kotitoimistolla tai konttorilla. Joskus päivään tarvitaan lisäannos energiaa kahvin tai vitamiinijuoman muodossa ja nekin löytyvät hyvin kattavasti RCK:n valikoimasta.

Hyvää kevättä toivoo RCK!

 

Huhti-toukokuun 2024 #2 RCK Magazinessa on oleellisin energiseen työpäivään.