Siirry sisältöön

Vaatimustenmukainen tietojen tuhoaminen ei ole ollut näin helppoa!

Dahle_Aktenvernichter_Milieu_Grossraumbuero_Shredmatic_300_01Tietosuoja-asetuksen käyttöönoton jälkeen kukaan ei ole voinut välttyä huolhetimasta  tietosuojasta. Tietojen hakemista, säilyttämistä ja hallintaa koskevien tuttujen sääntöjen lisäksi tämä tarkoittaa myös yhtä asiaa: henkilöasiakirjojen tietosuojaa vastaavaa hävittämistä.

Tietosuojan mukaiselle hävittämiselle on olemassa selkeät säännöt. Tausta on yksinkertainen: henkilötietoja on suojattava. Sen vuoksi tuhottuja tietoja ei saa takaisin tai ne voidaan palauttaa vain erityisen suurella vaivalla. Voit siis joko viettää tuntikausia leikkaamalla vanhat asiakirjat pieniksi palasiksi saksilla tai yksinkertaisesti käyttää Dahlen asiakirjasilppuria.

Tietojen suojaaminen silppurilla

Paperilla olevien henkilötietojen tietosuojavaatimusten mukaiseen hävittämiseen tarvitaan paperisilppuri, jonka turvallisuustaso on P4 tai korkeampi. Mutta mitä turvatasot oikeastaan tarkoittavat?

Turvaluokkatasot määrittelevät tuhottujen aineistojen silppukoon. "P" tarkoittaa paperia, numero "P:n" jälkeen tarkoittaa vastaavaa tasoa. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä suurempi numero P:n jälkeen on, sitä pienempää on silpuun koko  ja sitä epätodennäköisempää on, että tiedot saadaan koottua uudelleen. Sopiva turvallisuustaso määräytyy siis hävitettävien tietojen sisällön mukaan: mitä arkaluontoisempi sisältö, sitä korkeamman turvallisuustason silppuria on käytettävä. Oikean turvaluokan valinta on tärkeää asiakirjasilppuria ostettaessa. Usein käytetään turvaluokkaa P4 tai P5.

Dahle_Shredder_PaperSafe_group_02_1000

DAHLE PaperSAFE® silppurit

PaperSAFE®-sarjan silppurit sopivat erinomaisesti käytettäväksi suoraan työpöydän ääressä. Silppusäiliöiden tilavuuden  (12 l tai 25 l) ansiosta ne sopivat erinomaisesti satunnaiseen käyttöön (koti-)toimistossa. Lukuisat mukavuusominaisuudet, kuten öljytön ja vähän huoltoa vaativa toiminta turvatasolla P4, tekevät asiakirjojen silppuamisesta PaperSAFE®-sarjan silppureilla entistäkin rennompaa.

 

Dahle_Shredder_ShredMatic_group_1000

DAHLE ShredMATIC® silppurit

Tarvitsetko säännöllisesti paperipinojen silppuamista? Valitse silloin ShredMATIC®-sarjan silppuri: Automaattisen paperinsyötön ansiosta voit silputa jopa 300 arkkia yhdellä latauksella.

 

 

Container_P4_P5

Turvaluokka P4

Turvaluokan tasolla P4 paperiarkki leikataan sekä pituussuunnassa että poikittaissuunnassa niin sanotulla ristiinleikkauksella. Tämä tuottaa paperisillppua, jonka enimmäiskoko on 160 mm². Tämän silppukoon ollessa kyseessä tietoja voidaan jäljentää vain käyttämällä laitteita, joita ei yleisesti ole saatavilla. Turvaluokka P4 soveltuu henkilötietoja sisältäville dokumenteille. Tähän kuuluvat esimerkiksi kaikki asiakirjat tai kirjeenvaihto, jotka sisältävät nimi- tai osoitetietoja, sekä kaikki asiakirjat, jotka sisältävät tietoja, kuten sähköpostiosoitteita jne.

Löydä sopiva asiakirjasilppuri, jonka turvaluokka on P4, täältä.

 

Turvaluokka P5

P5-turvaluokkatasolla käytetään myös ristiinleikkausta. Silppu on kuitenkin huomattavasti pienempää: suurin silppukoko on vain 30 mm². Tuhottujen tietojen jäljentäminen on siten tekniikan nykytason mukaan epätodennäköistä. 
Tällä turvallisuustasolla tuhottavat tiedot ovat sen vuoksi vielä arkaluontoisempia, ja niitä kutsutaan "salassa pidettäviksi tiedoiksi". Tähän kuuluvat kaikki asiakirjat, jotka sisältävät luottamuksellisia, henkilökohtaisia tietoja, kuten lääkärinlausunnot, henkilöstöhallinnon asiakirjat jne.

Löydä oikea asiakirjasilppuri, jonka turvaluokka on P5, täältä.