Siirry sisältöön

Keskikesä saapuu

kesakuva

Juhannus, eli keskikesän juhla, on Suomessa yksi vuoden tärkeimmistä ja perinteikkäimmistä juhlista. Totutusti juhannusta vietetään kesäkuun 20.-26. välisenä aikana.

Juhannukseen liittyy monia vanhoja suomalaisia perinteitä ja tapoja. Tärkeimpiä ovat kokkojen polttaminen, saunominen, juhannustanssit ja taikuudet. Kokko sytytetään yleensä järven tai meren rannalle, ja sen tarkoituksena on karkottaa pahoja henkiä ja tuoda hyvää onnea. Saunominen on olennainen osa juhannusta, ja monet suomalaiset viettävät aikaa mökeillä saunoen ja uiden.

Juhannusta pidetään myös luonnon ja valon juhlana, sillä se sijoittuu aikaan, jolloin Suomessa nautitaan yöttömästä yöstä – aurinko ei laske lainkaan tai vain hyvin lyhyeksi ajaksi. Tämä luo erityisen tunnelman juhlaan, ja monet viettävät yön ulkona ystävien ja perheen kanssa.

Perinteisiin juhannustaikoihin kuuluu esimerkiksi kukkien kerääminen tyynyn alle unien näkemiseksi tulevasta puolisosta sekä kaivon tai järven pinnasta tulevaisuuden ennustaminen. Juhannukseen liittyy myös paljon ruokaperinteitä, kuten grillattuja herkkuja, uusia perunoita, silliä ja mansikoita.

Kaiken kaikkiaan juhannus on ilon, valon ja yhteisöllisyyden juhla, joka tuo suomalaiset yhteen nauttimaan kesän kauneimmasta ajasta.

Tuotteet keskikesään

Olemme keränneet kaikkea pientä tarpeellista turvalliseen ja mukavaan juhannuksen viettoon aina hyttyssavuista saunapipoon.

RCK Finland Oy:n henkilökunta toivottaa kaikille asiakkaillemme ja kumppaneille hyvää kesää, tulevaa juhannusta ja aurinkoista kesälomakautta 2024.