Perinteiset kalenterit eivät kuolleetkaan! Miksi kalenterit kestävät läpi digitaalisen ajan?

Kalenteri on joustava tapa tehdä jostain tavallisesta ja arkisesta persoonallista. Kalenterin voi valita kuvaamaan omaa tyyliä, omassa lempivärissä, sen sivuille voi liimata esimerkiksi värikkäitä Post-It-lappuja, tai käyttää värikoodausta korostuskynällä aktiviteettien ja muistettavien asioiden seuraamisessa.


Kalenterit kestävät, koska ne yhdistävät estetiikan ja käytännöllisyyden. Kalenteriin voi kirjoittaa menojen lisäksi ylös tehtävälistoja, seurata omia tunteja, jos tekee tuntityötä, seurata kuinka tulee liikuttua, tai vaikka kuinka käyttää rahaa. Kaiken lisäksi käsin kirjoittaminen auttaa muistamaan asioita paremmin ja antaa tilaa luovuudelle. Puhelimen tai sähköpostin kalenteri ei tähän pysty.

Kalentereita saattaa tarvita hyvinkin erilaisiin tarpeisiin. Klassinen pöytäkalenteri voi olla korvaamaton arjen apuri. Hyvään kalenteriin voit asioiden ylös kirjoittamisen lisäksi tallettaa kuitit tai muut tärkeät paperit etukannessa sijaitsevaan taskuun, ja kirjoitat yllättävätkin asiat ylös saman tien kynän kulkiessa kätevästi kalenterin mukana. Kun menot ja muut muistettavat asiat ovat järjestelmällisesti listattu ylös, voi kalenterin käyttö parhaimmillaan lieventää stressiä ja edistää elämän hallintaa. Toiset luottavat klassista pöytäkalenteria pienempiin taskukalentereihin, jotka pysyvät aina näppärästi menossa mukana.

Ajanvarauskalenteri voi taas helpottaa yrittäjän arkea ja visualisoida nopeasti kunkin päivän tapaamiset, tai suurikokoisesta seinälle laitettavista taulukkokalenterista saa nopean ja selkeän kuvan menneestä ja tulevasta. Projektisuunnitelmakalenterin avulla voi tehdä suurellekin työprojektille tehtävä- tai toimenpidesuunnitelman avoimen kalenterin tarjotessa koko vuoden näkymän, ja mahdollistaen esimerkiksi tehtäväluokkien erottelun väreillä kalenterin alalaidassa. Työpaikan lomien suunnittelussa lomavuosikalenteri on taas ehdoton ykkönen. Kuvalliset seinäkalenterit puolestaan piristävät päivää ja muistuttavat nimipäivistä, juhla-, pyhä ja liputuspäivistä sekä kuun vaihteista.

Kalenterivaihtoehtoja siis riittää jokaisiin tarpeisiin. Millainen on sinun suosikkikalenterisi? Tutustu valikoimaamme verkkokaupassamme – luotatko samaan vanhaan suosikkiisi, vai löydätkö ehkäpä uuden suosikin?

Kalenterikauppaan

Back to top