Mitä onnellisempi papu, sitä parempi maku – ja sitä rokkaavampi työntekijä!

Yhdestä en luovu, ja ei varmasti moni muukaan meistä. Nimittäin kahvista. Sen paahteisen hapokkaasta tuoksusta, sen täyteläisestä mausta, sen elvyttävästä vaikutuksesta sellaisinakin aamuina, jolloin ylös nouseminen tuntuu mahdottomuudelta. Kahvi on tinkimätön osa sujuvaa suomalaista työelämää. Maailmassa juodaan päivittäin yli 2,2 miljardia kahvia, ja me suomalaiset pidämme ylpeästi ykkössijaa maailman ahkerimpina kahvinjuojina. Nautimme päivän aikana kahvia noin viisi kupillista henkilöä kohden. Meillä töissä ei pidetä taukoja, vaan kahvitaukoja.

Paulig, kuten RCK Finland, on kotimainen perheyritys, jolle arjen onnellisuus on tärkeä aihe – ja hyvä kahvi saa työpäivän rokkaamaan. Paulig uurastaa onnellisten papujen puolesta ja työskentelee kahvin valoisamman tulevaisuuden eteen. Pauligin tavoitteena on tehdä maailman parasta kahvia ja yritys uskoo, että se syntyy vain laadukkaista, maukkaista ja onnellisen tuotantoketjun läpi kulkeneista kahvipavuista. Paulig-kahvia tarjoavat toimistot voivat kertoa omalle henkilökunnaalleen ja vierailleen, että heidän tarjoamansa kahvi on vastuullisesti tuotettua läpi koko ketjun alkuperämaasta kuppiin asti.

”Alkuperän syvällinen tunteminen on meille tärkeä asia. Kahvipapumme ovat lähes aina peräisin pieniltä perheyrityksiltä, joiden uhkana ovat monet asiat, kuten ilmastonmuutos ja riittävän toimeentulon puute. Lähdemme siitä, että kahvinviljelijän on pystyttävä elättämään itsensä ja perheensä ja varmistamaan kannattava elinkeino myös perheen tuleville sukupolville. Kumppanuushankkeidemme kautta olemme onnistuneet tukemaan satoja tuhansia viljelijöitä saamaan paremman tuoton kahvisadosta tarjoten myös kahvinystäville merkityksellisiä ja maistuvia kahvihetkiä”, toteaa Pauligin toimitusketjusta vastaava johtaja Katariina Aho.

Onnellisen pavun matka pensaasta kuppiin on pitkä. Kahvipavut saapuvat Pauligille eri puolilta maailmaa ja jokaisella niistä on oma, alkuperämaan tuoma makuvivahteensa. Paahdetusta kahvista on tunnistettu lähes tuhat erilaista aromiaineitta, siis enemmän kuin esimerkiksi viinistä. Suurin osa kahvinviljelijöistä on pienyrittäjiä, joilla on käytössään vain muutama sata kahvipensasta. Usein kahviviljelijän ammatti kulkeekin sukupolvelta toiselle. Paulig ostaa noin prosentin kaikesta maailman kahvista. Yrityksen toimilla on merkitystä kahvialalla. Vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki Pauligin ostama kahvi on vastuullisten kumppanuusohjelmien kautta hankittua tai vastuullisesti sertifioitua. Tavoitteena on parantaa viljelijöiden elintasoa ja auttaa heitä omaksumaan uusia viljelymenetelmiä.

Paulig paahtaa noin joka sadannen maailmassa tuotetun kahvipavun, mikä tarkoittaa noin 60 miljoonaa kiloa kahvia vuodessa. Pavut paahdetaan rakkaudella jo yli 100 vuoden ammattitaidolla. Vuosaaren paahtimolla kahvi paahdetaan biokaasulla ja tulevaisuudessa he pyrkivät ottamaan biokaasun käyttöön muissakin paahtimoissaan.

Nautitaanko teidän työpaikalla jo onnellista kahvia?

Lähde: www.paulig.fi/vastuullisuus

Onnellisia papuja saa täältä

Back to top