Onko onnellinen työelämä = sujuva työelämä?

Työelämän kulttuurin muutos on ollut jo muutaman vuoden lähes hurmoksen aiheuttaja eri foorumeilla ja siitä on jo ehditty kirjoittamaan kirjoja sekä pitämään lukuisia seminaareja. Työpaikoilla järjestetään muuttuviin olosuhteisiin opastusta sekä kannustavia toimenpiteitä. Miten ja kuinka nopeasti työntekeminen on oikeasti muuttunut suomalaisilla työpaikoilla?

Muuttuvat tilanteet ovat todella vaihtelevia ja yrityskohtaisia. Tosilla toimialoilla muutos on ollut nopeaa ja siihen adaptoituminen on ollut pakollista. Monta alaa yhdistää kuitenkin asiakaspalvelu, jossa henkilökohtainen palvelu on tänä päivänä jopa harvinaista. Chatit, sähköposti ja muut mobiili sekä web palvelut valtaavat henkilökohtaista palvelua, tämä muuttaa myös työaikoja sekä paikkoja. Aina ei tarvitse olla toimistossa tai myymälässä, osan töistä voi hoitaa etänä vaikka kodista käsin.

Fyysisen paikalla olon lisäksi iso tekijä muutoksessa on meidän oma suhtautuminen. Olemme erilaisia ja siihen ei vaikuta työaika. Olemme kokonaisuuksia, vuorokauden jokaisena tuntina: 8 tuntia työtä, 8 tuntia vapaa-aikaa ja 8 tuntia lepoa, kuinka ne tunnit käytämme? Tuommeko onnellisesta arjesta vapaa-ajalta hyviä tunnetiloja ja jaksamista työhön ja päinvastoin. Mikä ilo onkaan, jos työ tuntuu hyvältä, työpaikka saa meidät jaksamaan vaikka arjessa olisi haasteita. Toiset pitävät muutoksista ja saavat niistä lisää virtaa sekä motivaatiota, toisille muutos on pahin painajainen ja osalle kaikki käy. Ei siis ihme, että puhutaan muutosjohtamisesta ja siitä, kuinka siinä onnistutaan, saadaan kaikki meidät ihanan erilaiset ihmiset mukaan uuteen sujuvaan työelämään uudella tavalla tehdä työtä.

Miten kuvailisit omaa onnellista tunnetilaasi? Miten asiasi silloin ovat? Moni liittää onnellisuuteen asioita, paikkoja ja tiettyjä ihmisiä. Kliseitä, mutta varmasti mukavia asioita onnellisuuden lisäämiseen voisi olla juoksulenkki musiikit korvissa, onnistunut itse tehty 5 ruokalajin illallinen perheelle tai vaikka autioranta, jossa palvelu kuitenkin pelaa sekä hyvä keli ja seura. Nuo ovat asioita, joita voisi olla mukava joskus tai silloin tällöin kokea omassa elämässämme, jossa voimme päättää 8 tunnin työpäivän ulkopuolella mitä valintoja teemme ja kuinka elämäämme elämme. Arjella on suuri voimavara työhön ja päinvastoin. Jos arkipäivänä heräämisen hetkellä alkaa harmittaa, että pitää lähteä töihin, voisi äkkiä päätellä onko työ tai työpaikka juuri minulle oikea, vai voisinko ehkä miettiä omia arvojani, toimiiko ne työpaikan kanssa yhteen?

Työpaikka on myös tiettyjen normien ja lakien takia paikka, jossa osa asioista tapahtuu käytännön saneleman kautta. Mutta jos työpaikka rassaa ja tuo meille negatiivista energiaa, jos huomaamme itse jakavamme negatiivisia tunteita ympäristöömme, pitäisikö silloin miettiä olenko oikeassa paikassa? Mitä asioita voin muuttaa ja miksi niin haluan? Muutos yrityskulttuurissa on meille kaikille haastava ja silloin miettiminen vastaako juuri tämän yrityksen arvot ja kulttuuri sitä, joka tekee minusta hyvän työntekijän ja lisäarvoa, jotta voimme yrityksenä hyvin? Työpaikka, kollegat, johto tai esimiehet eivät tee ketään onnelliseksi vaan me kaikki yhdessä. Onnellinen työelämä voisi olla synonyymi sujuvalle työelämälle.

Back to top